Skip to content

Dags att presentera oss

16 september, 2011

Vilka är Jabbo?

Jabbo är framför allt alla de som umgås och delar med sig av sin kreativitet hos oss. Och alla de som säljer och köper på sajten. Därför är Jabbo en hantverkscommunity och en sajt för att köpa och sälja handgjorda saker.

Vi fyra som startar Jabbo gör det för att vi har saknat en svensk sajt där vi kan sälja det våra händer skapar och där vi kan få inspiraton, tips och idéer för att fortsätta utvecklas. Och för att vi alla vill våga satsa på något eget.

Sara kom med idén till Jabbo efter att ha drivit sin egen blogg i många år där hon säljer handsydda kläder och accessoarer. Hon såg att det fanns ett behov. Hon spånade om idén med Carmela en tidig  vinterkväll när de satt på ett fik i Gamla stan i Stockholm. Carmela sög åt sig alla positiva vibbs som Sara spred omkring sig när hon pratade om ett framtida Jabbo. ”Det här känns helt rätt”, tänkte Carmela och förstod att detta var en chans att få starta eget. När den kalla marken började tina i Sverige fick vi med oss vår tredje medarbetare, Kristin. Det här var ju ett stort projekt, vi behövde vara fler för att kunna driva det på rätt sätt. Och Kristin är fantastisk på layout och på att driva projekt. Tanken om Jabbo omvandlades sakta till verklighet men ett stort krux var pengar. Att bygga en sajt som Jabbo är dyrt. Det kostar inte ett par tusen kronor, som Carmela trodde. Hur skulle vi göra? Att ha en riskkapitalist eller att starta tillsammans med en webbyrå var inte riktigt vad vi ville. Det var ingen bra långsiktig lösning. Och som en skänk från ovan kom Marie med i bilden. Hon hade visat sig lite extra intresserad när hon fick höra om Jabbo på en gemensam fest. Vi frågade Marie om hon hade X tusen kronor att satsa och om hon i så fall var intresserad av att haka på Jabbo. Inom två dagar sa Marie ja, utan krusiduller. Flexibilitet, mod och skratt är Maries främsta attribut. Och så kunde vi teckna avtal med vår duktiga webbyrå A3J och börja bygga vår sajt.

Detta är ett sätt att berätta vilka vi som startar Jabbo är. Viktigt är att tillägga att vi har många års professionell arbetslivserfarenhet som journalist, layoutare, utvärderare och handläggning inom svensk förvaltning. Så det är hjärta och hjärna i ett, liksom.

DIY-projekt: spana in Saras blogg  (http://koolonkoolon.blogspot.com/). Det är Sara som har gjort den blå tyg-schauzern du ser här. Kristin syr också. Marie är matglad och gör uppfinningar hemma. Carmelas nya projekt är att göra lampskärmar. Just nu är det utvecklingen av Jabbo som gäller, men så fort det är i rullning så kommer vi att visa mer av vad vi själva gör!

Annonser
One Comment leave one →
  1. 17 september, 2011 07:38

    Låter spännande, lycka till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: