Skip to content

Omvärldsonsdag – en ljus idé!

14 december, 2011

Energiförbrukning, konsumtionsmönster och klimatförändringar. Aktuella begrepp efter det nyligen avslutade klimatmötet i Durban. Ett möte som  beslutade om  en plattform där formen verkar överglänsa innehållet.  Viktiga frågor som får stå tillbaka när ekonomin är i gungning?

Men frågan angrips kanske delvis från fel håll när klimatfrågan ställs mot ekonomin? Genom att minska och effektivisera energiförbrukningen så borde rimligtvis även kostnaderna minska?! Eller?

Så tänkte Alfredo Moser när det var energikris i Brasilien 2002 och han kom upp med den geniala idén att omvandla vattenfyllda plastflaskor till glödlampor:

En idé som sedan har utvecklats och spritts till bland annat Filippinerna, där projektet A liter of light har som målsättning att lysa upp 1 miljon hem till 2012. Ett initiativ som också uppmärksammades i Durban.

Hur smart som helst tycker Jabbo! Kanske lite problematiskt i ett land där polarnatten intagit de nordligaste delarna. Men gissningsvis finns det mängder av andra smarta och enkla idéer som skulle funka även här!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: