Skip to content

Söta söndag – Tryffelsession

18 december, 2011

Snasahögar

Fjärde advent och söt söndag. Som gjort för tryffelsession! 

Med söndagssnöfall, gott om tid och kärlek som strömmar ur Musikhjälpen är förutsättningarna för en smaskig tryffelsession väldigt goda. Tre och en halv sorters praliner har tillverkats.

Den första är Snasahögar, inspirerad av Systrarna Eisenmans tryffel Fleur de Sel, ur Vinterns söta. De innehåller en mjölkchokladsknäckig kola med flingsalt och är doppade i mörk choklad. Helt sanslösa…

De andra tryfflarna kommer från Johanna Westmans Julgodis – För små och stora sockerbagare. Först ut pistagepraliner.

Pistagemandelmassa

Pistagepralinerna innehåller ett lager pistagemandelmassa, ett lager nougat och ett lager mörk choklad. Om du har en matberedare är det busenkelt att göra såväl nougaten som pistagemandelmassan själv. Klurigare kan vara att hitta osaltade pistagenötter. Jabbos räddare i Östersund var Österns Livs, som så vänligt höll öppet några extra minuter. Pistagenötter är verkligen fantastiskt vackra, och goda. Dessa praliner är helt klart värda att tillverka själv från grunden!

Slutligen två klassiska tryfflar, med grundrecept ur Johanna Westmans bok. En mörk och en vit. Den mörka smaksattes med hackad syltad ingefära – ett hett tips, riktigt bra om ingefära är en favorit!

Mandarinello

Mandarinello

Den vita smaksattes med rivet mandarinskal och Mandarinello, en mandarinlikör från Sicilien. Samma sak som Limoncello, men med mandariner istället för citroner. Det är den här pralinen som är den halva. Vit choklad behöver lite extra kärlek och tålamod, så mjuk den är. Lite för lös smet, som behöver sin tid i kylskåpet, men som nu har rullats och förhoppningsvis kan klara av att bli doppad i mörk choklad. Inspiration att använda Mandarinello kommer från Smaskens.nu’s Luciatryffel. Det syrliga lättar verkligen upp den vita chokladen –  en väldigt smaskig kombination!

Jabbo hoppas på att det kommer att säljas handgjorda praliner och tryfflar och annat smått och gott hos oss när vi öppnar i januari. Men till dess är vi väldigt nyfikna på vilka era favorittryffeltips är?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: