Skip to content

Bästa diy-tipsen för årets sista fest

29 december, 2011

Aldrig går tiden så snabbt som dagarna före nyårsafton. Här kommer några sista minuten-tips för dig som vill avsluta året med en handgjord touche.

 

::: Klänningen: Dansa in det nya året i festens coolaste blåsa i charlestonstil. Eller nöj dig med att fixa det stiliga pannbandet om du har bråttom. Alltid galet kreativa Threadbanger har massor av andra roliga diy-tips i sin Youtubekanal.

Ballonger ger rätta partykänslan.

 

Stiliga nyårsgirlanger från marthastewart.com.

::: Dekorationerna: Martha Stewart, hemmafixarnas grand old lady, tipsar om dessa stiliga girlanger. Extra plus i kanten om du gör dem i återvunnet julklappspapper. Notera även de fina ljuslyktorna av gamla kakformar. (Ett bonustips till alla Ipadägare: Martha Stewart har nyligen lanserat en riktigt fin cocktail-app, med tjusiga drinkar med och utan alkohol och passande tilltugg.)

Dearcreatives har samlat flera fina nyårstips här. Vi är extra förtjusta i väggen med ballonger på. Se bara till att fästa ballongerna med något som inte lämnar spår på tapeterna. Små bitar maskeringstejp borde funka bra. Ett annat tips är att lägga en liten magnet i varje ballong innan man blåser upp dem. Som genom magi kan man sedan fästa ballonger på till exempel kylen, eller på ytterdörren om det är en säkerhetsdörr av metall.

::: Underhållningen: Har ni inte hunnit städa bort alla julklappspapper ännu? Passa på och ordna en rolig paketlek i väntan på tolvslaget. Slå in en lämplig vinst (kanske en oönskad julklapp?) i minst 10 olika omslagspapper, men skippa snörena. Gör sedan i ordning lika många frågor som du har lager papper. Låt sedan en person i taget få hålla i paketet och svara på en fråga. Svarar man rätt så får man ta av ett papper, annars får man skicka paketet och frågan vidare till nästa person. Den som tar av det sista papperet har vunnit.

Shoppingkasse i vaxduk från Purlbee.com.

::: Nyårslöftena: För ett grönare, skönare 2012 vill vi tipsa om The Daily Greens förslag på gröna nyårslöften. Vi vill särskilt uppmuntra alla att skippa plastkassen när ni går och handlar. Sy en egen kasse i stället – Tipnut tipsar om inte mindre än 50 olika varianter.

Sist men inte minst: Tack till alla er som följer Jabbo här och på Facebook. Den efterlängtade, men tyvärr något försenade, lanseringen av Jabbo.se är inte långt borta nu (tro det eller ej). Tack för ert tålamod. Och gott nytt år till er alla!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: