Skip to content

Torsdagstrix – Marknadsföring i de sociala medierna del 2

5 januari, 2012

Hur gör jag för att marknadsföra mig i de sociala medierna? Hur når jag ut i de sociala medierna på bästa sätt? Vad ska jag tänka på och vilka regler och förhållningssätt gäller?

Här kommer del 2 i serien om marknadsföring i de sociala medierna. Vi delar med oss av sådant som vi själva har lärt oss genom att använda de sociala medierna och refererar till böcker, artiklar och sajter inom ämnet. Det är en blandning av allmänna tankar om marknadsföring och specifika råd till dig som säljer handgjorda saker och har butik på Jabbo.

Och, kom ihåg, tillsammans blir vi experter! Så dela med dig av din klokhet.

# Skaffa dig en Fanpage på Facebook. I det nya Facebook finns inte längre grupper utan allt har blivit fanpages. Fanpages är en Facebooksida som organisationer, företag, artister och grupper av olika slag använder sig av. Genom att ha en fanpage kan man lättare separera privatlivet från sitt hantverkande liv.

Låt din fanpage-sida gilla andra sidor. Dessa dyker upp till vänster på din sida. Du kan markera dessa så att de roterar. Detta måste du göra manuellt varje gång du gillar en ny sida. Du gillar andra sidor genom att se till att du är inloggad som din fanpage (och inte som din privata profil).

#Och skaffa dig en Facebook-URL på samma gång. En kort och snygg URL till dina Facebook-sidor är behändigt att använda i marknadsföring av ditt hantverk och när du vill att folk lätt ska hitta till din profilsida eller till din fanpage.

Lästipset denna gång är Helene Alvgrens blogg som förutom att ha en snygg sida även har tagit fram en manual till Facebook. Den handlar framför allt om tävlingar på Fb, men har mycket matnyttigt i sig. På bloggen finns även bra tips till hur man kan pimpa sin fanpage sida!

Jabbo har registrerat sig på http://bloggkartan.se/registrera/23145/stockholm

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. 6 januari, 2012 11:32

    Kolla här för fler idéer: http://www.jmw.se/nagra-rad/10-rad-sociala-medier/

    //Ulrika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: