Skip to content

Sökes: roliga och kreativa lampskärmar

14 januari, 2012

Jag längtar till att Jabbo öppnar, allra särskilt och just precis nu för att jag saknar lampor till i princip alla rum i den lägenhet som jag hyfsat nyligen flyttat in i. Hur länge funkar det med adventsbelysningen? Jag hoppas på och ser fram emot att det kommer att finnas roliga och snygga lampskärmar hos Jabbo inom kort! Men tar även gärna emot tips om DIY-skärmar.

Under tiden har jag surfat runt och på kuppen hunnit bli lite kär i Pinterest, som Jabbo tidigare tipsat om här. Här är några fina och roliga lampor att inspireras av så länge…

Stickade och virkade lampor finns det många väldigt fina och färgglada. De till vänster, av Lisa Brunnegård till exempel. Andra inom kategorin stickade och virkade är stickade så de omsluter själva glödlampan, och ytterligare andra är virkade så att de passar för att byta tyget på en gammal lampskärmsstomme.

Lampor av återbrukat glas och porslin finns det också en hel del att inspireras av. En liten favorit i den här genren är kaffekoppslamporna  till höger (från tongue and groove). Hur klurigt kan det vara mån tro? Tänk så fina lampor det skulle kunna bli av det där porslinet som är så vackert och nostalgiskt, men kanske inte längre är favoritkaffekoppen att dricka ur.

Rislampor är en smart lampstomme att utgå ifrån. Här några exempel på lampor som alla gömmer en rislampa inom sig; discolampa, bakplåtspapperslampa från Tedags hos Tant Ninette, och en lampa av pappersremsor som beskrivs här.

      

Slutligen, dessa två roliga och kreativa kreationer: Pingisbollslampan (också med rislampestomme) och Gummibjörnslampan!

   

Annonser
One Comment leave one →
  1. Jakob permalink
    18 december, 2012 10:43

    Jättefina skärmar!

    Mer inspiration o material finns på http://www.dinlampa.com 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: