Skip to content

Torsdagstrix – Marknadsföring i de sociala medierna del 3

29 mars, 2012

Hur gör jag för att marknadsföra mig i de sociala medierna? Hur når jag ut i de sociala medierna på bästa sätt? Vad ska jag tänka på och vilka regler och förhållningssätt gäller?

Här kommer del 3 i serien om marknadsföring i de sociala medierna. Vi delar med oss av sådant som vi själva har lärt oss genom att använda de sociala medierna och refererar till böcker, artiklar och sajter inom ämnet. Det är en blandning av allmänna tankar om marknadsföring och specifika råd till dig som säljer handgjorda saker.

Och, kom ihåg, tillsammans är vi experter! Så dela med dig av din klokhet.

Att ha sin egen blogg är det perfekta verktyget för att nå ut.

# Vilka bloggar om ditt område? Kartlägg bloggare som skriver om det som du vill att din blogg ska handla om. Sök själv på nätet eller besök någon av de större portalerna för att titta runt i kategorierna, geografiskt eller för att se vilka som ligger högst på listorna (gå in på exempelvis Bloggportalen eller Knuff).

Ikonen för Rss

När du väl har hittat dina favoritbloggar tar du hjälp av till exempel RSS-flöden för att prenumerera på bloggarna. Då slipper du surfa runt efter nyheter och ser direkt när en webbplats har uppdaterats.

# Pinga inläggen på din blogg på webbplatser som Nyligen, eller Intressant, den senare samlar på mer välskrivna blogginlägg. När du konsekvent pingar dina inlägg så ökar chansen att din blogg syns på portalerna (tack Ulrika Håård för ditt tips på Jabbo-bloggen).

# När du är igång med din egen blogg och har intressant innehåll eller när du är på gång att lansera din nya serie av handgjorda snygga saker skickar du information, PRESSMATERIAL, foton till dina favoritbloggare.

Hmm, men hur skriver man ett vasst pressmeddelande då?

Westanders Pr-handbok är grym på många sätt. Till exempel så ger den 10 tips på hur du ska göra och hur du ska tänka för att skriva ett bra pressmeddelande.

Pr-handboken finns i sin helhet på http://westander.se/pressmeddelandetips.html

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: