Skip to content

Glad Påsk!

6 april, 2012

Hur pyntar ni era påskägg? Vi har hittat några roliga och väldigt fina tips som vi vill dela med oss av och önskar alla en riktigt härlig påskhelg!

Hemma på min gata brukar de närmaste måla av varandra på äggen. Sen får var och en leta och känna igen sig själv. Riktigt roligt faktiskt! Även hundarna målas. Så jabboschnauzern Walles fina mustascher skulle med andra ord pryda ett ägg.

Kizz-äggen på bilden ovan kommer från Kawaii smycken.

Att färga äggen på naturligt sätt, till exempel med lök, ger väldigt vackra ägg. Bloggen It’s a house bjuder på tips om hur du gör och vad du kan använda till färgningen.

För att skapa mönster på äggen är ett fiffigt tips att använda maskeringstejp. Tejpa äggen i mönster eller klipp ut små figurer av tejpen och fäst på äggen innan du färgar dem. Mer ingående beskrivning finns på bloggen My sweetest occasion (som bilden till vänster kommer ifrån) och hos Bon Bon Rose Girls.

Om påskvädret sviktar och det börjar klia i fingrarna kommer här ett lite mer tidskrävande, men fantastiskt fint tips på påskpynt i form av broderade ägg. Gillar särskilt de som påminner om pippitröjor! Hos Design Sponge hittar du detaljerad beskrivning för hur du går tillväga.

 

Lycka till önskar vi och skickar samtidigt ut en varning till alla ägg i kartongerna runt om i landet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: