Skip to content

Bättre obscent än aldrig

8 juni, 2012

Designmarknaden A la London

När Göteborgs småskaliga designers och hantverkare ställer ut gör man det á la London. Den 26 maj gjorde man det för femte gången. A la London, Göteborgs designmarknad, bjöd på kreativa skapelser i form av läderarbeten, origami, pärlplattor, keramik, hattar, stickade bikinis och baddräkter och en massa annat. Obscent? Nej, absolut inte, men läckert, roligt och smart!

 

 

 

Hyltanna designar vagnskydd till barnvagnar och väggbonader med glimten i ögat. Inramad av en ljuv broderad blomsterslinga luras vi att tro att texten är rar, när den i stället proklamerar att ”Den man ligger med får bädda”. Ett öppet sinne lockas lätt av Hyltannas satiriska ordspråk. Så befriande att någon ger de gamla präktiga väggbroderierna en reinkarnation. Vad sägs om dessa exemplar?

 

 

 

 

 

 

Vackra och på samma gång klassiska som moderna upplever jag Laura Didions oljegarvade läderprodukter. Det här är gediget hantverk, som andas god kvalitet. I kontrast till massproducerade varor med inte sällan omänskliga tillverkningsförhållanden, understryker Laura Didion värdet av hantverket, hållbarhet och individualitet. Det skinn och läder som används i produkterna är enbart från ätbara djur som inte dödats för tillverkningens skull. Jag grips av habegär för dessa snygga och lena väskor, och skulle gärna förvara min lilla minidator i ett datorfodral i skinn från Laura Didion.

Handgjorda väskor av Laura Didion

Som små karameller är de roliga och färgglada pärlplattsdekorationerna som tillverkas av SandryMeow. Vad ska man ha dem till? Ja, de är i alla fall ögongodis. Det finns halsband, ringar, fejkade blommor att sätta i kruka, nyckelringar och hårspännen till sig själv eller till katten. Ja, se där……..det fanns ju många användningsområden.

Handgjort av SandryMeow

Aroma Bikini & Swimwear bjuder på A la Londons mest oskandinaviska inslag. Stickade bikinis och baddräkter, med brasilianska influenser. Pimpade till max med band, rosetter och broderier gör de anspråk på att ge en helhetslook för kvinnan som rör sig mellan stranden, kaféer och uteliv. Inga klädbyten nödvändiga! Men kanske att man vill sätta på sig åtminstone en mer täckande underdel när dagen går över i kväll och vår nordiska kvällskyla sveper in.

 

Efter denna stora dos intryck, färger och material är det skönt att gå upp en trappa i Pusterviksteatern, där detta event gått av stapeln, och avslappnat lyssna på jazzbandet som jammar där. Musiken strömmar ut över hela lokalen och ända ned till utställningsområdet. Det blir nog fler designmarknader á la London misstänker jag!

Text och Foto: Viktoria Jendmyr (föturom Aromas egna foton, tack!)

Annonser
One Comment leave one →
  1. 9 juni, 2012 09:49

    Thank you !
    Warm wishes from AROMA Bikini & Swimwear

    http://www.wix.com/aromaswimwear/aroma-bikini-swimwear

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: