Skip to content

Kafé Kreaktiv – en handarbetares dröm

11 juli, 2012

Av en slump hittade jag och min 8-åring till Kafé Kreaktiv. Det hällregnade och vi visste inte vad vi skulle hitta på. Vi hade bara en vag lust att handarbeta. På vinst och förlust tog vi oss till Hammarby sjöstad och trädde in i Pias vackra, kreativa värld. Här kommer vi hänga så ofta vi kan!

Pia Rydberg har byggt sin egen oas i Hammarby sjöstad där hon tar hand om sina gäster med kaffe och gott fikabröd samtidigt som man kan handarbeta. På söndagarna finns till exempel kombon Scones, kaffe och hantverkspåse för en billig peng. Så här koncentrerad blir man när man får brodera:

Pia måste ha många järn i elden för att ett sånt här projekt ska gå runt. På Kafé Kreaktiv kan man få hjälp med att sy sina gardiner eller lägga upp brallorna. Man kan hyra en symaskin och göra egna arbeten. Det finns handsydda kläder till försäljning och även en second-hand garderob om man vill byta till sig nytt. Håll utkik på hennes facebook-sida för att få reda på när det är stickträffar, fotokvällar eller pysselhäng.

Och om det inte är handarbete du är ute efter kan du spela backgammon, bläddra i tidningar, äta god hallongråtta eller helt enkelt – och skamlöst – bara hänga!

Annonser
5 kommentarer leave one →
  1. 13 juli, 2012 11:06

    Just nu har jag semester i Skåne men min man har öppet måndagar 18-21 samt vissa söndagar. Öppet igen ”som vanligt” from 1/8 kl. 13.00. Varmt välkomna!!

  2. 6 augusti, 2012 11:19

    Öppet nu!! Välkomna! Pyssla, sy, fika, sticka, lek med lego, rita, virka…

  3. 23 augusti, 2013 09:59

    Tyvärr är nu Kafé Kreaktiv stängt…

Trackbacks

  1. Jabbobutiken: Regnbåkskakan | jabbo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: