Skip to content

Torsdagstrix – Tips för att snygga till dina bilder …

19 juli, 2012

Att ta snygga bilder på ditt snygga hantverk är kul. Ett sätt att få till den där rätta känslan på bilderna är att använda ett redigeringsverktyg. Om man inte har tillgång till dyra dataprogram finns det mycket som är gratis på nätet. Vi vill bara höja ett varnande finger … det är sjukt beroendeframkallande!

Den som vill kommunicera ut sitt hantverk på nätet gör det ofta bäst med hjälp av bilder. Mottagarna kan inte känna, lukta, vrida och vända på din skapelse men du kan försöka förmedla allt detta genom bilderna.

Jabbo har testat Picmonkey. Ingen registrering behövs, det är bara att köra! Du kan välja ram, fixa till färger och kontraster, ändra storlek och klippa ut delar av en bild. Du kan lägga på raster, zooma, retuschera och mycket annat. Tusentals kombinationer finns, det gäller bara att inte gå överstyr.

Ett annat trevligt program är Pixlr-o-matic som också är ett redigeringsverktyg online. Ingen registrering krävs. Det är kul att både kunna jobba med bilder som finns i datorn och att ta en bild just nu med din webbkamera. Pixlr-o-matic finns också som app till mobilen.

Ibland kan lite extra retushering vara på plats. Till exempel i dag:

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: