Skip to content

Om att ta betalt på Jabbo

30 augusti, 2012

Jabbo har valt att använda PayPal för de säljare som vill att kunderna ska kunna betala med betalkort.

Vi är så glada över att ni är nyfikna på Jabbo och gillar verkligen att ni ställer frågor. Självklart vill vi svara på allt ni undrar över. I dag handlar det om pengar. 

En del frågar hur man som säljare får betalt genom Jabbo. Svaret är att det beror på hur man vill få betalt.

Den som öppnar butik hos Jabbo får välja vilka betalningssätt som ska gälla i butiken. Man kan välja Betalkort (PayPal), Faktura, Postförskott eller Privat uppgörelse. Man kan naturligtvis kryssa i alla och låta kunden avgöra vad hen tycker passar bäst. Många undrar hur just PayPal fungerar. Vi ska försöka reda ut begreppen här.

Jabbo rekommenderar att du som säljare ansluter dig till PayPal eftersom det är ett säkert kortbetalningssystem som vi själva tycker är lätt att hantera. Med hjälp av ett PayPal-konto kan du betala och ta betalt över nätet utan att behöva uppge dina betalkorts- eller bankkontouppgifter för den andra parten. När du registrerar ditt PayPal-konto anger du en e-postadress. Denna blir då ditt PayPal-id, som du även uppger när du öppnar butik hos Jabbo.

Om du som säljare ansluter dig till PayPal kan dina kunder betala direkt till dig med sitt betalkort. Pengarna kommer snabbt in på ditt PayPal-konto och därifrån kan du enkelt föra över pengar till ditt vanliga bankkonto om du vill. Köparen behöver alltså inte ha registrerat sig hos PayPal för att kunna betala till ditt PayPal-konto och du som säljare får inte tillgång till köparens betalkortsnummer. Och om även köparen har ett PayPal-konto är det ännu enklare, då kan hen betala på nolltid, utan att ens behöva skriva in sitt kortnummer.

När någon köper en vara av dig via PayPal får du pengarna direkt. På hemsidan kan du snabbt och lättöverskådligt se dina transaktioner till och från kontot. PayPal tar en avgift för överföringar, den dras direkt från summan vid transaktionen från kunden. När du som säljare ser att du har fått betalt är det bara att skicka varan till köparen.

Om du vill läsa mer om hur PayPal fungerar, titta in på www.paypal.com/se.

Fortsätt gärna fråga på jabbo@jabbo.se! 

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. 3 september, 2012 01:11

  Är det inte lika säkert att uppmana folk att betala in via ett Bankgironummer? Fördelar och nackdelar med detta jämförelse med PayPal?

  • 3 september, 2012 02:03

   Det går alldeles utmärkt att låta köpare betala in på det viset också.
   Den största fördelen med betalning via PayPal, som vi ser det, är att det går fort. Betalningen sker vid beställningen och syns direkt hos säljaren som snabbt kan skicka sin vara till köparen.
   För den som i stället vill ta betalt via faktura, insättning på konto, postförskott eller andra sätt är det självklart fritt fram.

 2. 4 september, 2012 08:33

  Har jag förstått det rätt att det kostar ca 2kr per betalning + 2,9 %? Inga övriga avgifter? I så fall kan jag tipsa om att det blir billigare än att köra genom bankgiro om man inte säljer så stora grejer. Där betalar jag 9:-/insättning.

  • 30 september, 2012 11:53

   Ja, säljare som tar betalt via PayPal får betala $0,30 plus 2.9 % i överföringsavgift till PayPal. Det står sig bra i jämförelse med en del andra alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: