Skip to content

Köpa på Jabbo – en liten guide

30 september, 2012

Att köpa och sälja på Jabbo är inte svårt, men för säkerhets skull tänkte vi gå igenom hur ett köp fungerar. Ganska enkelt och logiskt tycker vi! 

Du som köpare kan handla av flera olika säljare hos Jabbo. Om du har lagt saker från två olika säljare i kundvagnen måste du gå igenom betalningsproceduren två gånger. Det är inte alls svårt men viktigt att komma ihåg. Varje säljare ser till att hen har fått betalt för den beställda varan och ansvarar sedan för att den skickas till köparen.

För enkelhets skull har vi gjort ett köp för att visa hur det går till. Titta igenom det här om något känns oklart.

1: Lägg varan i vagnen

När du hittar den där speciella varan som du vill ha, klicka på den röda knappen ”Lägg i kundvagn”. Om du sedan vill gå direkt till kundvagnen, klicka på länken som dyker upp under knappen när varan är ilagd. Om du vill titta på och kanske lägga till fler saker innan du går till kundvagnen kan du göra det. Du kan när som helst klicka på den röda knappen ”Kundvagn” längst upp till höger för att gå vidare med ditt köp.

2: I kundvagnen

I kundvagnen listas de varor som du har lagt dit. Om du har lagt dit varor från flera olika butiker kommer de att listas under varandra och du genomför beställningen för en butik i taget.

Om du vill ta bort något ur kundvagnen kan du klicka på den grå kryssrutan längst till höger vid varan.

Om du vill ändra antal av en vara (naturligtvis under förutsättning att det finns flera exemplar att köpa) kan du göra det i rullisten, men glöm då inte att klicka på knappen ”Uppdatera kundkorgen” så att antalet ändras.

3: Godkänn order

I nästa steg behöver du godkänna din order, välja betalsätt och kryssa i att du har godkänt användarvillkoren. Här ser du också fraktkostnaden uträknad.

I rullisten kan du välja betalsätt de betalsätt säljaren godkänner. Här har vi valt att betala via PayPal/Betalkort.

4. Gå vidare med PayPal

Nu är det bara att klicka vidare, under förutsättning att du vill betala med PayPal vill säga. Du kan betala med ditt betalkort via PayPal även om du själv inte har något PayPal-konto, bara säljaren behöver ha det.

5. Genomför betalningen med PayPal. 

Om du inte har ett eget PayPal-konto kan du betala med ditt betalkort som PayPal-gäst. Följ stegen på PayPal tills du har slutfört betalningen, du får då ett mejl från PayPal med information om att betalningen är genomförd. Säljaren får också ett mejl från PayPal om att varan är betalad, och dessutom ett mejl från Jabbo om beställningen.

6: Klart!

Nu är allt klart och du kan du se din beställning på Mitt Jabbo under länken ”Mina köp” i vänsterspalten. Köpet kommer att ligga under rubriken ”Under behandling” fram till att säljaren har markerat att betalningen tagits emot och skickat den. Då flyttas varan till rubriken ”Behandlade köp”.

Här kan du även gå in och se och skriva ut hela beställningen.

7:  Undrar du något? Kontakta säljaren eller Jabbo!

Du kan gå in på säljarens butikssida och  klicka på länken ”Kontakta” bredvid kuvertet i vänsterspalten så kan du skicka ett meddelande till säljaren med frågor om varan eller leveransen av den. Den som får meddelanden på Jabbo får ett mejl om det så att man inte missar dem.

Inte så svårt, eller hur? Om något i själva köpprocessen skulle kännas oklart, kontakta oss på support@jabbo.se så lovar vi att hjälpa till!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: