Skip to content

Gör snyggaste halloweenpyntet själv

24 oktober, 2012

Men … var det inte just sommar? Snart november, hur hände det?

Nåväl, man får njuta av hösten och de vackra höstfärgerna. Den som vill kan ju dessutom börja planera ett halloween-firande. Från början en amerikansk tradition som spreds till andra anglosaxiska länder men ingen har väl missat att den har fått starkt fäste i Sverige under senare år. Här finns massor av kul grejer att göra själv! 

Bild: Everyday is a Crafting Day

Det här spöket från Everyday is a Crafting Day är ett exempel på ett enkelt och effektfullt halloween-pynt. Här finns en bra tutorial på hur man går till väga. Det kan gå åt en hel del stärkelse för det här projektet. För den som föredrar att göra egen och därmed kunna reglera hur stark den ska vara, har smarta ehow lagt upp ett recept här.

Bild: Wacky Archives

Eller varför inte ett mer verklighetstroget spöke? Om nu spöken kan vara verklighetstrogna … Det här skulle man nog bli lite rädd för om man såg det i någons trädgård! Enligt Wacky Archives är det lätt att göra, vi har inte vågat testa än.

Naturligtvis kan vi inte låta bli att tipsa om Martha Stewart när det handlar om amerikanska traditioner och DIY. De här smaskiga tårna och fingrarna till exempel. Ladies’ Fingers and Men’s Toes kallar hon dem. Ja ni hör ju. Recept och filmsnutt finns här.

Sedan finns såklart klassikern pumpor. Nätet svämmar över av fina, snygga, roliga exempel som inspirerar. Sedan finns det ju som vanligt de som gör det till en konstart långt bortom vad de flesta av oss klarar av, men bilderna är bra inspiration. På fantasypumpkins.com finns massor av mallar för den som vill prova på att karva redan färdiga bilder.

Har ni halloween-pynt på gång? Skicka gärna bilder till oss, vi är nyfikna!

Bilder från instructables.com, weirdal.deviantart.com, fantasypumpkins.com och tigerrag18/sxc.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: