Skip to content

Jabbo gillar: Adventskalendrar

18 november, 2012


December närmar sig med stormsteg – hög tid att fixa årets julkalender! Vi har valt ut tio finurliga presentkalendrar som du enkelt gör själv. Håll till godo.

Kalenderhus från franska bloggen Lait Fraise.

Färgglada, lite vinda och väldigt charmiga är kalenderhusen från Lait Fraise. Och husen är enklare att göra än du tror. Du laddar helt enkelt hem en pdf och skriver ut. Sedan är det bara att klippa och klistra, och – voilà! – du har byggt en egen kalenderby. Om du vill sätta din egen, personliga prägel på husen kan du istället skriva ut ett enda hus och använda det som mall. Du kan då klippa ut husen i papper du har valt själv.

Adventstrutar från The Red Thread.

En enkel och fin kalender får du om du gör strutar som du hänger i en gren. The Red Thread har dessutom sytt bedårande små fåglar som håller strutarna sällskap. Du sätter enkelt din egen prägel på den här kalendern genom att välja de papper du gillar bäst.

Strumpkalender från Martha Stewart.

Martha Stewart är hemmapysslandets okrönta drottning. Hennes adventskalender är lika enkel som genialisk: den är helt enkelt gjord av färgglada babystrumpor.

Magnetkalender från Twig & Thistle.

Twig and Thistle tillverkar en finurlig magnetkalender att sätta på kylskåpet. Perfekt om du vill ge bort miniatyrpresenter.

Klädnypor på rad från Pepper and Buttons.

Enkelt är bra. Målade eller tygklädda träklädnypor på en rad blir en stilren och dekorativ kalender. Från Pepper and Buttons.

Kalendergirlang från Polka Dot Prints.

En girlang med små papperstetror pryder sin plats på väggen. Hos Polka Dot Prints kan du ladda ner en pdf att skriva ut. Annars är det ju enkelt att låna idén och göra sina egna, personliga små paket.

Kaffemuggskalender från Living at Home.

Vi jabboaner är som ni kanske vet stora vänner av återvinning. Tyska sajten Living at Home tipsar om en kalender gjord av återvunna kaffemuggar, klädda i presentpapper. Smart idé tycker vi!

Aktivitetskalender från Poppytalk.

Svenska barn har i snitt över 500 leksaker var (!). Om du drar dig för att dina barn ska få 24 prylar till redan innan tomten har kommit så kan vi varmt rekommendera Poppytalks aktivitetskalender. Gammaldags adresslappar döljer roliga saker att göra tillsammans varje dag fram till jul. Åka skridskor, se en julfilm, baka julkakor, dekorera pepparkakshuset … eller något helt annat.

Jättekalender från Ikea Hackers.

Årets mest oväntade kalender får du om du följer coola sajten Ikea Hackers tips att förvandla en Expedit-bokhylla till en presentgömma i jätteformat.

Kuvertkalender från A Few Things From My Life.

Tänk att vanliga vita kuvert kan bli något så elegant. A Few Things From My Life gör en stilfull kuvertkalender som kanske är roligast för vuxna.

PS. Här finns massor av information om adventkalenderns historia.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: