Skip to content

Tutorialtisdag: Nytt år, nya uppvinningar

15 januari, 2013

Vem har inte råkat krympa en fin tröja i tvätten?
Någon som aldrig …? Nej, tänkte väl det.
Det är så klart tråkigt när det händer men så här på nya året tänker vi positivt; tänk så många nya möjligheter du just har skapat!

Jabbo har samlat några av nätets finaste tutorials på ämnet. Det behöver inte vara svårt, titta på den här lilla vantfilmen från www.cremedelacraft.com. Rita av din hand, klipp, nåla och sy. Du behöver inte ens en symaskin. Sedan kan du ju pynta vantarna bäst du vill.

Nästa lilla tutorial börjar också med att man ritar av sin hand, men i slutändan blir det något helt annat. Underbara sidan Instructables bjuder på lilla filuren Lenard, uppvunnen av en krympt tröja. Titta på bilden längst till vänster här nedanför, är han inte fin?

Man måste ju inte krympa den gamla tröjan för att få göra nytt. Det går utmärkt att bara klippa och sy i ett gammalt plagg som du inte använder. Den fina slipovern från Danamadeit.com är inte lika lätt att göra som vantarna men inte långt ifrån. För den snygga blazern från Dee-construction hittar vi ingen hel tutorial men den är inspirerande, tänk att den var en gammal herrtröja i sitt förra liv!

Finding my Aloha bjuder på en toppenmössa som gör vem som helst glad. Pedagogisk bildtutorial gör vem som helst händig. Kanske dags att börja året med en inventering av vad det finns för bortglömda material där hemma? Garanterat har många garderober bortglömt innehåll som kan få nytt liv!

Uppvinning_vinter

Lilla filuren Lenard från Instructables, slipover från Danamadeit.com, blazer från Dee-construction och mössa med öronlappar från Finding my Aloha. Bara fantasin sätter gränser.

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. 31 januari, 2013 02:55

  Vilka bra tips. Nu ska jag kolla in alla länkarna 🙂

  • 31 januari, 2013 06:47

   Tack för det! Hoppas du hittat nåt som kickade igång inspirationen. Vilken fin blogg ni har och vilket spännande syår som nu pågår!

  • 21 februari, 2013 09:31

   Välkommen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: