Skip to content

Lätt och lagom för en lat lördag

16 mars, 2013

Lat lördag

Åååh vad härligt med en lat lördag! I dag tänkte vi bara ta det lugnt och mysa.
Fast kliar det inte lite i fingrarna? Något litet kanske man kan göra ändå …
Jabbo har samlat inspiration för alla oss lördagslatmaskar där ute. Det här är saker som inte kräver mycket arbetsinsats men se så fint det blir!

Irene Loves Crafts har dekorerat vitt enkelt porslin med en märkpenna. Toksnyggt tycker vi!

Irene Loves Crafts har dekorerat vitt enkelt porslin med en märkpenna. Toksnyggt tycker vi!

Enkelt porslin och en permanent markeringspenna är allt man behöver för att fixa så här snyggt. Tänk vilka möjligheter till personliga presenter, eller behåll för all del underverket själv! Kopparna på bilden är härdade i ugnen så mönstret håller förhoppningsvis i diskmaskin men eftersom Jabbo inte har hunnit prova än så kan vi inte garantera något. Det kan vara vits att testa glas- och porslinspennor, som är gjorda för att härdas i ugn och bli beständiga, för att vara på den säkra sidan. Se bara till att porslinet tål ugnsvärme innan du sätter igång! Beskrivning och fler bilder finns här.

Inte ett stygn sytt! By Wilmas kuvertväska och kuddfodralet från är snabbt fixat, och oj så fina.

Inte ett stygn sytt! By Wilmas kuvertväska och kuddfodralet från Organize Your Stuff Now är snabbt fixade, och oj så fina.

En snygg kuvertväska i en glad färg behöver inte vara komplicerad att göra, titta bara här hur By Wilma så smart har gjort en utan att sy ett enda stygn.

Skjuter du upp att sy de där kuddfodralen du har så fint tyg till? Det gör inget, skippa det. Det går att få dem klara utan att plocka fram symaskinen. Kolla in det smarta tipset här, inte så dumt, eller hur?

Klädnypeblomkruka från Curbly, en puss från The House that Lars Built och pyntade nypor från Babycenter.

Klädnypeblomkruka från Curbly, en puss från The House that Lars Built och pyntade nypor från Babycenter.

Ett paket klädnypor och en ren konservburk kan bli så här snyggt, låt det spira här fram på vårkanten. Ni ser, vi håller det fortfarande väldigt enkelt, det här gör man på ett litet kick.

Om det blir några klädnypor över blir det fint att till exempel hänga upp teckningar eller andra favoritbilder på ett snöre. Om man pyntar klädnyporna lite som de har gjort här blir det ännu finare. Eller sätt fast en magnet för att kunna sätta använda dem på kylskåpet. På baksidan är väl det vanliga men kolla så fint med en klädnypa från sidan, en puss! Enkel tutorial här.

Med fint papper kommer du långt! Pyntad iPhone från Pigskins & Pigtails och presentpåse från Hello Sandwich.

Med fint papper kommer du långt! Pyntad iPhone från Pigskins & Pigtails och presentpåse från Hello Sandwich.

Hur kan det vara så svårt att hitta ett mobilfodral man gillar med det oändliga utbud som finns i affärerna? Det bästa i det fallet är att göra ett eget. Köp ett genomskinligt skal i hårdplast och pynta med eget fint papper. Titta här, lätt som en plätt!

En snygg presentpåse har man inte alltid hemma när det behövs. Lika så bra att göra en själv av fint papper. Enkelt och mycket mer personligt. För den som har mer kreativitet än så att få utlopp för finns det ju inga gränser hur mycket det kan pyntas, och det gäller naturligtvis även mobilfodralet. För en enkel påstutorial, klicka här.

För en del av de här tipsen har du kanske allt material hemma, så det är bara att sätta igång. Och om det blir något vill Jabbo gärna se och höra om resultatet!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: