Skip to content

Naturligt i de sörmländska skogarna: Art in the Green Box av Gnesta Konsthall

12 juni, 2013

Art in the green box är ett projekt som är både enkelt och komplicerat. På ett sätt handlar det om att förhöja naturupplevelsen, och på ett annat att se vad som händer med konsten när man flyttar ut den från galleriet. Här berättar Niclas Zander om den pågående utställningen.

kors

– ”Flera av verken har en humoristisk ådra vilket visat sig vara lättare i naturen, kanske är det friheten i att vara ute? Samtidigt innebär det stora begränsningar eftersom allt måste klara väder och vind”, berättar Niclas.

Maria Bystedts installation på bilden ovan är en begravningsplats för ”fynd” som hennes man hittat i olika 10kronorslådor, korsen är märkta med inköpsdatum och när prylen slutade fungera. Mats I Johanssons verk heter Mannen som fick nog klädde av sig och försvann:

Mats I Johansson

Patrik Qvist har gjort en landskapsmodell i gips, sirap och tjära som kommer att förändras under tidens gång:
Patrik

Gnesta konsthall är ett icke vinstdrivande, konstnärsdrivet galleri för samtidskonst och street-art. Grundare och curator är Niclas Zander, men ibland tar han in gästcuratorer eller helt enkelt byter lokal eller projekt med andra konstnärsdrivna gallerier. Idag står de utan lokal men gör projekt på olika platser, allt ifrån Köpenhamn, Berlin, Hamburg och Stockholm till i lördags då det var vernissage i Gnesta-trakten. Håll utkik efter fler spännande tankeställare på deras facebook-sida!

Niclas Zander

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: