Skip to content

Njut av sommarsolen med stil

10 juli, 2013

Brills1

Det är så härligt att gå i solen, solen, solen! Kommer ni ihåg Gullan Bornemarks visa? 
Visst är det skönt och visst värmer solen, men för den skull ska vi inte glömma att skydda ögonen från strålarna. Och när vi ändå håller på – varför inte göra det i egen DIY-stil? 

Brills2

Titta bara på de garnbombade solglasögonen längst till vänster. Snygga, eller hur? 2011 blev amerikanska Sunglass Hut en snackis efter att ha virat in några solglasögon i garn. En briljant DIY-ide!

Lite klurigare är det ju att pynta själva glaset med garn men med tillräckligt stora glas och rätt verktyg kan man till och med brodera korsstygn. På bloggen Honestly … wtf finns en klockren tutorial.

Framtiden är här! 3D-skrivare blir allt billigare och bättre och bara fantasin sätter gränser. Chloë McCormick och Nicholas O’Donnell-Hoare har gjort ett par 3D-utskrivna glasögonbågar med hål så att man lätt kan brodera med vilka färger som helst. Läs mer på Mocoloco.

Brills3

Nu behöver man ju inte pynta med garn, det finns ju så många andra sätt. Måla till exempel! Solbrillorna längst till vänster är snabbt fixade med lite tejp och nagellack, titta hur det är gjort på Submarines and sewingmachines.

The Paper Mama (som har gjort de prickiga på bilden i mitten) är inne på samma idé. Tråkiga solglasögon+nagellack=fina solglasögon helt enkelt!

Jantasie har ritat ett mycket mer avancerat på sina glasögon och lackat över för bättre hållbarhet.

Vi avslutar med en video-tutorial från MTV Fora. För att klä in skalmarna för små pärlor måste man nog vara ganska säker på handen men snyggt blir det!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: