Skip to content

Tutorialtisdag: Ta vara på dina strandfynd

30 juli, 2013

BLOGGGstrandfynd

Den där värmeböljan som alla pratar om, har den kommit till er? Vi hoppas i vilket fall att ni kan tillbringa sommardagarna med att leta vackra saker på stranden. För många av de sakerna kan ni spara för att göra fina saker någon regnig dag!

Strandfynd1

Vi har samlat ett gäng tutorials med fina grejer gjorda av strandfynd.

För de två första behöver du ta fram en borr. Det låter ganska svårt att borra i sten va? Titta in på Authentic arts, där finns en beskrivning på hur det går till att göra enkla små stenar till vackra smycken. Det kan nog vara bra att ha några extra stenar att öva på innan det blir bra, men titta på mittenbilden vilket fint resultat.

Stenknappen till vänster är gjord med samma tanke, se tutorial på The Haby Goddess.

Melissa Esplin har valt snäckskal som redan hade hål och målat dem med nagellack och satt på halsband. Enkelt och oerhört effektfullt med neon!

Strandfynd2

The Gold Jellybean har också använt nagellack till snäckor och små koraller, de längst till vänster. Smidigt och snyggt.

I mitten är det Mr Bromeliads smarta sätt att fästa hängen på stenar. Han har först limmat på öglor på stenarna och sedan doppat i lödmetall.

Längst till höger är det enklaste projektet, limma bara på snäckor på enkla hårnålar. Titta in på Swellblog hur det är gjort.

Och till sist – ni vet det där gröna glaset som efter ett tag görs riktigt vackert av sanden och vattnet? Samla på bitarna, dem kan man göra mycket fint av. Titta på Gayle Birds lilla film om hur man kan göra en vacker berlock av det. Självklart kan samma sak göras med en sten eller andra vackra saker.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: