Skip to content

Tutorialtisdag: Äntligen skolstart!

13 augusti, 2013

BLOGGGskolstart

Så var det dags igen, jobb och skola börjar för många av oss efter välförtjänt semester eller sommarlov. En del har längtat och en del har inte gjort det, men i vilket fall kan vi förgylla nystarten med lite DIY-tips. Lite sy, lite klistra, lite borra … titta så fina grejer!

Skolstart2

Pennor, pennor, pennor! Alla behöver dem och ibland behöver man hålla ordning på dem också. Längst till vänster har vi ett fint pennfodral från Gwenny Penny, ett smart sätt att använda överblivna små tygbitar.

De snygga pennorna i mitten har vi hittat på Omiyage Blogs. Fina mönstrade papper limmas på tråkiga pennor och kolla bara, det blir ju jätteenkelt att skilja sina pennor från alla andras.

Strawberry Chic har gjort ett pennställ av en bit trä. Rustikt, enkelt och det ger en bra överblick över pennorna.

Skolstart1

Sedan kan det ju behövas något att lägga böcker och annat i. Internet vimlar av fina väskbeskrivningar, det finns så mycket som vi inte får plats med här. Den med äppeltrycket längst till vänster här ovanför kommer från Say Yes to Hoboken där de visar steg för steg hur man gör sin alldeles egna personliga tygväska med tygfärg.

Spoonful skriver hur de har gjort skydd i filt till anteckningsböckerna så att de håller sig fina och fräscha hela hösten.

Längst till höger en enkel ryggsäck sydd i ett tåligt tyg, pedagogisk bildtutorial och pdf-mönster finns på Trash to Couture.

Så vad du än tycker om att börja jobba eller plugga igen efter sommaren, medge att det blir liiite roligare om du tar med prylar du har gjort själv!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: