Skip to content

DIY för en ljusare första advent

28 november, 2013

Adventsljus

Har du hunnit pyssla inför första advent? Redan på söndag är det dags att tända första ljuset. Vi har valt ut åtta fiffiga sätt att lysa upp tillvaron lite extra. 

Visst är det fint med den traditionella adventsstaken med fyra ljus men den räcker ju inte långt när det är så här mörkt ute, vi behöver fler ljuskällor. Det är inte för sent att sätta personlig prägel på myset, de här DIY-tipsen går snabbt och lätt och kanske du till och med har materialet hemma?

Längst upp till vänster eldas det helt enkelt i ett apelsinskal. Det enda som behövs är en apelsin, matolja och en kniv. Och något sorts tänddon förstås. Hur man gör ser du på ständigt lika påhittiga Instructables.

Äpplet bredvid är om möjligt ännu enklare, där är formen av ett värmeljus helt enkelt urgröpt ur äpplet. Bilden kommer från Things I Love, och en av sakerna hon älskar är just äpplen.

Sista ljuset med mattema; en ljuslykta pyntad med kanelstänger. Så enkelt och fint! På All About You är kanelstängerna fastlimmade i glaset men det kan gå att göra utan lim. En gummisnodd under ett lite finare band gör susen!

För ljuslyktorna av konservburkar med hål i behövs bara tomma konservburkar, hammare, spik – och en frys. Vill du veta vad man ska göra med de grejerna, titta in på My Happy Crafts.

Till höger om den en enkel metallstjärna gjord av en uttjänt värmeljuskopp som svenska bloggen Me and Alice har gjort.

För att fortsätta på metalltemat, titta på de fina tygklädda tonfiskburkarna med ljus i från One Day of Peace.

Har du små vackra spetsdukar hemma som du inte vet vad du ska göra med? Om inte brukar sådana gå att hitta på loppis för chockerande lite pengar. Använd dem för att göra fina ljuslyktor endast med hjälp av en ballong och lite tapetlim. Spirello står för inspirationen.

Även advent kan behöva lite glitter och glamour, eller hur? Blockljusen längst ned till höger är doppade i glitter och glimmar lite extra får man anta. Instruktioner finns på Create.Craft.Love.

Så än finns det hopp. Det kommer att bli ljusare snart, vi lovar!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: