Skip to content

Stjärnklara DIY-tips i papper

3 december, 2013

Pappersstjärnor

För alla som vill lägga lite tid på att göra eget julpyssel finns ett helt universum av inspiration på nätet. Vi vill gärna underlätta för er genom att välja ut några fina grejer. I dag riktar vi in oss på pappersstjärnor. 

Norska bloggen Home by Linn har gjort snygga åttauddiga stjärnor (längst upp till vänster) där man fäster ihop stjärnornas uddar efter att man har vikt dem. Fint och enkelt i naturfärger som på bilden, eller hitta din egen färgskala i pappershandeln.

Bloggen Kates Creative Space är en finfin inspirationskälla för allt man kan göra med papper. Naturligtvis har hon en stjärn-tutorial. Renhuvudet på bilden talar hon tyvärr inte om hur man gör.

Tjejen på bilden längst uppe till höger heter Karina Haczek och är en väldigt kreativ person. Hon visar på bloggen Handmania hur man gör de här snygga stjärnorna – eller om det nu är snöflingor. Lättare än man kan tro faktiskt och snyggt vid första försöket!

Oslostjerne kallas den här snygga varianten, fast sidan där vi har hittat den är dansk. Skandinavisk känsla har den ju i alla fall. En massa smala pappersremsor tejpas ihop till den här snygga skapelsen som syns längst till vänster i mittenraden på bilden. Kräver lite koncentration men klart värt det!

De fantastiskt söta pyttestjärnorna i mitten är jätteenkla att göra och så fina att man vill äta upp dem som julgodis! Tydlig beskrivning finns på bloggen I Like Want Need.

Stjärnan längst till höger i mittenraden känner de flesta igen. 33 Shades of Green har gjort en bra tutorial på hur man gör dem. Det kräver en del tålamod och tankekraft, men de blir riktigt fina i slutändan.

De snygga stjärnorna längst ner till vänster är faktiskt väldigt enkla. Mycket snyggt i 3D för lite insats. Bra tutorial finns på bloggen Annekata.

Sist men långt ifrån minst, en till norsk stjärna, från bloggen Life is Beautiful. Vitt papper och washitejp ger en niouddig effektfull prydnad som kan göras hur sober eller hur crazy som helst.

Lycka till och skicka gärna bilder till oss på era egenhändigt tillverkade stjärnor!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: