Skip to content

DIY: Drömmar om snö

11 februari, 2014

BLOGGGsnoglob

Än finns gott om tid att få njuta av glittrig snö som singlar ner, hoppas vi i alla fall. Och om det inte finns snö utomhus, gör din egen glob med ett tema som passar dig! 

Alla snöglober behöver inte ha jultema, man kan göra vad som helst till prydnad. Ett fint litet plastdjur till exempel. Janet Kinkade visar hur hon har gjort sina glober, bland annat den med isbjörnen i, utan vätska.

Den söta balettdansösen är gjord med samma teknik men med vatten med glitter. På bloggen Yesterday on Tuesday kan du läsa hur det går till. På Crazy Little Projects kan du se att det såklart går lika bra att limma fast figuren i botten av burken som de har gjort med den lilla pingvinen. För att glittret ska virvla lite långsammare är lite glycerin tillsatt i vattnet.

Man behöver såklart inte hålla sig till djur och natur. Hitta på ditt eget favoritinnehåll, på Starwars.com finns instruktioner till de fina i mitten av bilden. Och på Storm the Castle kan du se hur man kan bygga sina egna fantasimiljöer, från dataspel eller som den med Gandalf i sagan om ringen till höger.

Har du just varit på en fantastisk resa eller längtar du? Den enkla snögloben med Eiffeltornet i längst ner till höger i bilden blir till ett fint minne att ge bort eller behålla själv. Se hur den är gjord på Simplettdiy. Tänk vilka personliga presenter det kan bli!

FF9D2V2HR9V6BRC.MEDIUM kopiaSom en liten bonus lägger vi till en liten cocktail. Det här är ju ingen snöglob såklart men ett jättefint sätt att servera en drink, och lite samma tänk.

Tänk bara på att isen i botten lossnar och flyter upp efter en stund med alla grejer i, så det gäller att göra i ordning den i sista minuten och sedan dricka fort!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: