Hoppa till innehåll

Jabbo gillar julkulor!

25 november, 2014
Julkulor

Egengjorda julkulor ger granen en personlig touch.

Julkulor är kanske det allra vanligaste julpyntet i granen men varför använda sig av köpta? Jabbo har hittat ett gäng fina DIY-julkulor – i olika svårighetsgrad – som du kan göra själv.  

De snygga kulorna till vänster är enkla klara glaskulor färglagda med glasfärg. Fina bloggen Ambrosia girl visar hur man gör här. Det kanske ser lite lättare ut än det är eftersom bloggaren tipsar om att öva på vanliga glasburkar först men lite övning kan det vara värt!

Den lilla kaninen på nästa julkula är ju helt oemotståndlig. På bloggen Voyages of the creative variety visar Tori här hur hon har gjort den och några andra djurkompisar.

Nästa tips är hur man kan klä vanliga flirtkulor i tyg eller papper. Snyggt! Bara att rulla och limma, instruktioner finns här på Offbeat + inspired.

Och så längst upp till höger då, renen på en bit trä. Det går naturligtvis att måla/rita/bränna in precis vad som helst, många fler varianter att inspireras av finns här på The sweetest digs.

De färgstarka kulorna i mitten nedtill på bilden har The swell designer gjort. Även här är det klara glaskulor som har använts och tricket är att smälta vanliga kritor inuti, kolla här hur det gick till. Med mycket fint resultat tycker vi!

Till sist, men absolut inte minst, en stickad variant. Bag Lady bjuder på stickmönstret här, perfekt projekt för små mängder restgarner. För dig som tycker att det verkar läskigt att följa stickbeskrivning på engelska så ta en titt på Ingen konsts ordlista så ska det nog gå bra.

Lycka till!

 

 

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. 26 november, 2014 10:46

  Hej, Vilken underbar blogg! Jag har aldrig sett en mötesplats med DIY på svenska. Kul koncept. Tack för tipset på julmarknaden, ska försöka gå. Hur många är det som har hand om denna sidan?

  Ha en super mysig dag 🙂

  • 26 november, 2014 11:26

   Hej Johanna, kul att du gillar bloggen!
   Vi som ligger bakom den driver sajten jabbo.se, en sajt där hantverkare, konstnärer och hemmapysslare kan starta egna butiker och sälja sina handgjorda saker online. Titta gärna in där också.
   Hoppas att du också får en fin dag!

   • 26 november, 2014 11:36

    Spännande sida. Tittade in på den sidan med, men kunde tyvärr inte se vilka ni är som driver detta fantastiska koncept, en lista på namn hittade jag 🙂
    Hur startade det projektet?
    Vem är den som har mest ansvar om bloggen?
    Vilka skriver på bloggen?
    Hur jobbar ni?

    Gillar sidan men törstar efter att få sätta ansikten på de som driver sidan 🙂

   • 26 november, 2014 09:20

    Vi är fyra personer som turas om att skriva på bloggen, samma fyrklöver som startade jabbo.se för ett par år sedan. Hur mycket var och en skriver beror på vilka idéer som dyker upp och vad vi hinner med.
    I våras slog Jabbo ihop sina påsar med systersajten Adorna och blev ett nytt och större Jabbo. Sedan dess är vi åtta personer som driver sajten. Vi har alla andra jobb till vardags och jobbar (jabbar!) med vår sajt på fritiden.
    Skicka gärna ett mejl till jabbo@jabbo.se om du är nyfiken på mer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: