Skip to content

Granar i långa rader: DIY julkort

9 december, 2014

BLOGGGjulkort1

Om en vecka ska julkorten ligga i de röda lådorna för att komma fram i tid. Hög tid att börja julkortspyssla med andra ord! Här kommer liter inspiration på temat granar.

De stilfullt sydda granarna uppe till vänster kommer från den finska bloggen 60+North. Inte så juligt med färgerna kanske, funderar skaparen – Jo!, tycker vi!

Alla gillar väl ett snyggt pop up-kort? Den andra granen kommer från bloggen Minieco där det finns en finfin beskrivning hur den görs. Millimeternoggrannhet behövs för att resultatet ska bli så här snyggt men åh så fint det blir!

På bloggen Beauty and the Beard tipsar Laura om hur du med hjälp av några rullar washitejp kan göra julkort med både granar och ljusstakar lätt som en plätt. Resultatet syns uppe till höger.

Om du har tillgång till en papperskniv eller annan bra kniv är den snygga granen nere till vänster lite av en favorit. How about orange visar hur de har gått till väga här.

Återbruk av en (lagom?) god bok eller tidning, kanske från sidor med hemlighetsfulla budskap? Den fina andra granen på nedre raden är det Granne med Selma som har gjort. Passar också väldigt bra som juladress till pocketpaketen?

För dig med lite mer tålamod i pysslandet rekommenderar vi den utsökta granen nere i mitten. Både mall och noggrann beskrivning hos Ashbee Design.

Det fiffiga med det sista tipset är att informationen står under granen som kan svänga åt sidan. Även här är det washitejp som har använts. Finfina instruktioner hittar du hos Emily i The Sweet Beast blog här.

Vilken är din favoritgran?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: