Skip to content

Handgjort för alla hjärtan

7 februari, 2015

Kanske gillar du alla hjärtans dag, kanske inte alls. I vilket fall tycker Jabbo att det är ett bra tillfälle att inspireras till att göra fina saker för hand, vi har samlat några av de snyggaste DIY-tipsen från nätet.

Titta bara på de fina kärleks-vänskapsarmbanden. Vem skulle inte bli glad över ett sånt? De görs av broderitråd som ju finns i världens alla nyanser, så det bör gå att hitta färger som passar alla. Hur de är gjorda ser du på fina Honestlywtf.

Varför inte göra fina tepåsar till teälskaren? På fina bloggen Nybakat ser du hur det går till. Själva påsarna görs av kaffefilter som fylls med goda teer. Och när du ändå är där, klicka runt bland de fantastiska recepten, mmmmums!

Lite plywood, lite spik och garn eller snöre i fina färger och obegränsade möjligheter! Är det inte fint, det lilla hjärtat? Det går att göra om och om år efter år och är en toppenaktivitet för halvstora barn. Spika för all del upp spikarna i helt andra former, bokstäver till exempel! Little Light Design Collective visar hur man gör.

Överst i mitten små små virkade hjärtan i tre storlekar. Beskrivningen av Stacey Trock finns på jättesajten Ravelry och är alldeles gratis. Perfekt för att använda upp små restbitar av garn. Du måste våga följa instruktionerna på engelska men det är inte så svårt. När du väl har gjort det finns en ocean av fina stick- och virkmönster att botanisera bland!

En liten present kanske behöver ligga i en liten handgjord låda? My Paper Arts bjuder på en gratis mall som går att använda till vilket fint lite tjockare papper som helst.

Girlangen med origami-hjärtan kan ju för all del få sitta uppe hela året. Pretty Prudent visar hur de är vikta och hur du kan gömma ett hemligt meddelande inuti.

Sist men absolut inte minst kommer strumpbyxorna. Själva strumpbyxorna är köpta men mönstret är målat med akrylfärg. The Pineneedle Collective har målat hjärtanen på benen och låtit dem torka. Det krävs en del tålamod att vänta på att färg torkar men det kan det vara värt i det här fallet, eller hur?

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: